voor optimaal zien


OPTOMETRIE

OptometrieBij OptiZien is er altijd een Optometrist aanwezig. De taak van de aan de Hogeschool opgeleide optometrist is verdergaande oogmetingen en het constateren van oogproblemen. De optometrist gaat aan het werk waar de opticien ophoudt. Bij klachten als wazig zicht, rode of pijnlijke ogen, tranende of branderige ogen, dubbelzien of het zien van vlekken of lichtflitsen bent u bij de optometrist in eerste instantie op het juiste adres. Blijkt er iets met uw ogen niet helemaal gezond, dan wordt u gericht, via uw huisarts, verwezen naar een oogarts.

De optometristAls optometrist zijn wij bevoegd om de gezondheid van uw ogen te beoordelen. Hiertoe beschikt OptiZien over de beste apparatuur. Zo kunnen wij o.a. de binnenzijde van uw ogen bekijken, in beeld brengen en vastleggen. Dergelijk onderzoek is aan te bevelen als er in uw familie oogziekten voorkomen en preventief voor iedereen vanaf ongeveer 40 jaar jong. Oogziekten ontstaan vaak sluipend en zonder direct merkbare symptomen. Een vervelend voorbeeld hiervan is eigenaar en optometrist Richard Hendriksen zelf. Wat begon met een erg klein licht wazig vlekje centraal in het rechter oog gaat nu, slechts 11 weken later, leiden tot een ingrijpende operatie in Oogziekenhuis Zonnestraal. Alleen door er vroeg bij te zijn kan deze operatie zorgen dat het oog centraal “goed” zicht behoudt. Richard is 41 jaar jong en verder kerngezond, geen aanleiding om een oogziekte te verwachten… we houden u op de hoogte.OnderzoekenNaast het bepalen van sterkte voor een bril of contactlenzen kan de optometrist om de gezondheid van uw ogen te beoordelen een aantal onderzoeken uitvoeren. De meest voorkomende zijn:

Glaucoomscreening
Dit omvat een uitgebreide oogdruk meting op 2 manieren. Voor de contact methode wordt het oog tijdelijk verdoofd. Ook wordt de oogzenuw beoordeeld.

Binoculair onderzoek
Met dit onderzoek wordt de samenwerking tussen beide ogen bestudeerd. Is dit niet optimaal, dan kan dit nl. leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid of zelfs dubbel zien.

Staar- of Cataract screening
Deze screening bepaalt of en in hoeverre uw ogen staar ontwikkelen.

Fundusscopie
Hierbij controleren wij het netvlies op scheurtjes om netvliesloslating te voorkomen.

Fundusfotografie
Dit ligt in het verlengde van Fundusscopie, we leggen hierbij het netvlies op beeld vast. De gezondheid van uw ogen wordt hiermee in beeld gebracht.

Diabetesscreening en monitoring
Controle van de ogen om te zien of er afwijkingen aanwezig zijn door suikerziekte.

Droge ogen onderzoek en advies
Droge ogen zijn veel voorkomend en leiden tot prikken, tranen en jeuken van de ogen. Veelal zijn de klachten te verlichten. Dit onderzoek en goed advies geeft zicht op de mogelijkheden.

Uitgebreid optometrisch onderzoek
In een uitgebreid optometrisch onderzoek worden de meeste onderzoeken aan uw ogen verricht ten einde de gezondheid van uw ogen volledig in kaart te brengen. Periodiek uitgebreid optometrisch onderzoek is raadzaam voor een ieder boven 50 jaar jong.

Corneatopografie
Wordt toegepast voor het optimaal aanpassen van contactlenzen en voor het tot in detail in kaart brengen van het hoornvlies bij wisselend zicht of wisselende sterktes. Een onregelmatig of instabiel hoornvlies geeft, zoals te verwachten is, namelijk geen stabiel en goed zicht.

OptiZien neemt voor deze onderzoeken tussen de 30 tot 60 minuten de tijd. Wanneer uw ogen gedruppeld moeten worden komt daar de inwerktijd van de druppels bij (+/- 20 min.). Houd u er rekening mee dat u tijdelijk waziger ziet en het oog lichtgevoeliger zal zijn na druppelen. Dit houdt 4 tot 12 uur aan. Autorijden wordt vlak na het onderzoek, vanwege het mindere zicht, afgeraden. Het is verstandig om u door iemand te laten brengen en/of halen. Vergeet uw zonnebril niet!

Alle oogonderzoeken bij OptiZien zijn pijnloos!

Oogziekenhuis Zonnestraal“Goed zien, is beter leven”
Oogziekenhuis Zonnestraal is het specialistische ziekenhuis voor oogheelkundige zorg die de hoogste mate van expertise en persoonlijke service biedt omdat de zorg volledig georganiseerd is rondom de patiënt.
En daar gaat het om, want “Goed zien, is beter leven”.
 
Oogziekenhuis Zonnestraal is een zelfstandig oogziekenhuis met verschillende vestigingen in Nederland. Zij richten zich specifiek op innovatie en kwaliteit, zowel op medisch vlak als in het contact met de patiënten. De visie van Oogziekenhuis Zonnestraal is “Gezonde ogen dragen bij aan de kwaliteit van het leven”.
Oogziekenhuis Zonnestraal biedt behandeling voor vrijwel alle oogheelkundige aandoeningen als staar, hoge oogdruk, ouderdomsslijtage van het netvlies en netvliesafwijkingen bij suikerziekte. Inmiddels worden hoogspecialistische behandelingen aangeboden op het gebied van kinderoogheelkunde, orbitachirurgie en vitreoretinale chirurgie.

Waarom werkt OptiZien samen met Oogziekenhuis Zonnestraal?
OptiZien doet haar uiterste best om de gezondheid van uw ogen optimaal te houden en eventuele oogziekten tijdig op te sporen. Als er dan reden is om u te verwijzen naar een oogarts, dan zien wij graag dat u ook daar geholpen wordt zoals wij dat zelf doen. Optimale oogzorg gecombineerd met expertise en persoonlijk contact.