voor optimaal zien


LENZEN

LenzenBij aanpassing van contactlenzen worden uw ogen eerst uitgebreid gemeten en gecontroleerd door een ANVC gecertificeerde contactlensspecialist. Aan de hand van de metingen adviseren wij u over welke lenzen het beste bij uw ogen en levensstijl passen. OptiZien levert alle soorten en merken contactlenzen voor de beste prijs inclusief controles en uitstekende service.

Multifocale lenzenIedereen die wat minder jong wordt en de 40 passeert krijgt meer moeite met het zien op korte afstand.
Multifocale contactlenzen zijn hiervoor een perfecte oplossing en zowel in vormstabiel(hard) als in zacht te verkrijgen. OptiZien is als geen ander gespecialiseerd in het aanmeten van multifocale contactlenzen. Voor ieder ogenpaar is de beste multifocale lens of combinatie van lenzen weer anders. Soms vergt dat inventiviteit, maar daar lopen wij niet voor weg. Voor goed zicht op alle afstanden is er (bijna) altijd een oplossing met contactlenzen.DaglenzenDaglenzen zijn, doordat ze dunner zijn dan gewone zachte lenzen, de meest comfortabele contactlenzen en het gevolg van elke dag nieuwe lenzen is dat ze ook meteen de veiligste lenzen zijn om te dragen. De meeste sterktes zijn prima in daglenzen te corrigeren. Daglenzen zijn ideaal om naast een bril te dragen voor bijvoorbeeld een avondje stappen of sporten.

Zachte lenzenEen zachte contactlens is door het grote vochtgehalte zacht en soepel en neemt de vorm aan van het oog tijdens het dragen. De nieuwste hoogwaardige materialen laten bovendien 4 tot 5 keer meer zuurstof door dan enkele jaren geleden. Het oog went door het hogere comfort makkelijker aan een zachte contactlens dan aan een vormstabiele(harde) contactlens. Hierdoor is de zachte contactlens ook ideaal voor het afwisselend dragen van bril en contactlens, bijvoorbeeld voor een avondje stappen of sporten.Vormstabiele (harde) lenzenNieuwe, uiterst precieze instrumenten en productietechnieken hebben de laatste jaren geleid tot nieuwe materialen, pasvormen en een aanzienlijk verbeterd draagcomfort. Voor mensen met hogere cilinders zijn er meer mogelijkheden met dit type lens. Een ander groot voordeel van deze lenzen is dat ze in de regel meerdere jaren meegaan en daardoor voordeliger in prijs zijn.

NachtlenzenNachtlenzen draagt u alleen ‘s nachts. Als u naar bed gaat doet u uw nachtlenzen in, en terwijl u slaapt corrigeren de nachtlenzen uw ogen. ‘s Morgens doet u de lenzen uit en heeft u de hele dag, zonder bril of lenzen, scherp zicht. 
Aan nachtlenzen hoeft u niet te wennen, ze voelen direct prettig aan en ze zijn volkomen veilig. Vanwege het draagcomfort en het grote gemak van overdag geen bril of lenzen dragen, kiezen steeds meer mensen voor de nachtlens. Wij leggen u graag uit hoe het werkt en of de nachtlens voor u geschikt is.ControleBij een contactlenscontrole meten wij uiteraard uw sterkte (over uw lenzen heen) om optimaal zicht te kunnen bieden. Maar veel belangrijker is de gezondheid van uw ogen. Wij kijken naar de effecten van het dragen van contactlenzen, of liever naar het niet aanwezig zijn hiervan. Tevens wordt bepaald of uw contactlenzen nog optimaal aansluiten bij uw ogen en werk- en leefomstandigheden. 
Dit alles heeft tot doel om problemen rond het dragen van contactlenzen te voorkomen. Om dit te kunnen doen is de periodieke controle onmisbaar.